O MENI

moji začetki

Že kot otrok sem rada risala, rezala in oblikovala… Odkar sem začela ustvarjati v svoji delavnici mode, nadvse obožujem svoje delo. Ko gre za modo, me ta napaja z energijo – to je moj svet. Modne kreacije so zame igra in umetnost hkrati, stranke so moje prijateljice, ki mi zaupajo. Vsaka kreacija, ki jo izdelam, pripoveduje svojo zgodbo in odraža mojo ustvarjalnost.

V delavnici, s pogledom na Stari grad, oživljam tudi celjske zgodbe, ki so navdih za oblikovanje oblačil sodobne ženske.

Še nekaj imam, kar me loči od ostalih: drznost. Upam si stopiti iz cone znanega.

Koncept dela

Zakaj modno oblikovanje

Modno oblikovanje me napaja z neverjetno energijo. Sploh si ne znam predstavljati življenja brez ustvarjanja. Tudi ko sem na sem na kavi ali na sprehodu, sem na preži za novimi idejami. Rada se šalim, da imam dvotirne možgane, saj ena polovica neprestano melje modne ideje. Najboljše zamisli pa so vedno tiste zjutraj. Ko odprem oči, se vedno pripelje tisti odgovor, ki sem ga iskala prejšnji dan (smeh).

način dela

Filozofija ustvarjanja

Najbolj mi je všeč, ko pod škarje dobim kakovostne materiale. Rada imam klasične kroje s posebnimi detajli. Takšni kosi se lahko res dolgo nosijo. V osnovi pa stremim k trajnostni modi. Moja oblačila se dajo super kombinirati – ne glede na slog: od klasike in ekstravagance do bolj sproščenega, športnega.

moja načela

Največji uspehi

Najbolj sem ponosna na moje stranke, ki se že leta vračajo ob njihovih posebnih priložnostih. Tako sem prisotna ob vseh njihovih pomembnih družinskih dogodkih. Vidim, kako se razvijajo, spreminjajo – skupaj rastemo in ustvarjamo nepozabne spomine.

Rada se spomnim modne revije v celjskem Narodnem domu (2015) in nasmejem se ob spominu fotografiranja poročnih oblek v domači železarni v Štorah. Tudi unikatna razstava srajc v Likovnem salonu v Celju z naslovom Bela nit je lep, izjemen spomin. Pa sodelovanje na modnih revijah v mestnem središču Celja. Vsakič so mi v veselje in izziv tudi obleke za znane osebe.

Najljubši materiali in kroji

Naravnost obožujem svilo, volno, lan in bombaž. Včasih pa tudi novi sintetični materiali kdaj presenetijo. Krojim iz klasične osnove in modeliram vse dodatke. Najraje pa ustvarjam in šivam obleke, to je moj najljubši kos oblačila.

Kje najdem navdih

Zelo različno. V naravi, v tujem mestu, na domači terasi ali pa za krojilno mizo. Mislim, da vsi, ki ustvarjamo, najdemo navdih povsod okoli nas. Najbolj sem ustvarjalna po dopustu ali pa po vikendu, v ponedeljek zjutraj. Takrat imam prazno glavo in misli hitro začnejo zlagati nove kose.

Moje stranke…

Moje stranke mi zaupajo, pogosto kar po telefonu, na kakšen dogodek gredo in kako želijo izgledati. Malo predebatiramo, potem nabavim material in se oglasijo v delavnici na pomerjanju. So pa tudi takšne stranke, ki pridejo s točno izdelano idejo in materialom. Pa tudi takšne, ki potrebujejo posvet ter piko na i njihovi izbiri.

Ponovna uporaba oblačil – za ali proti

Zdi se mi čudovito, da se obleke, ki so še lepe, ponosijo. Ponavadi so to kvalitetni izdelki, ki se dajo odlično kombinirati z ostalimi – trendovskimi ali klasičnimi kosi.

V prihodnosti si želim…

Hmmm. Želela bi si trgovino z mojimi unikatnimi oblekami, zadaj pa šivalnico, kjer bi se izdelovale.

Želite biti unikatni?

Pišite mi in dogovorili se bomo za srečanje.